Juli 2019

Nu ook prachtig verpakt

Na heel lang zoeken in winkels en op internet had ik eindelijk gevonden wat ik zocht: Sieradendoosjes met mijn merk er op gedrukt en foam met fluweel aan de binnenkant. Begin deze week zijn ze binnen gekomen en ik ben er zó blij mee! Ze zijn echt nog mooier dan ik had verwacht. Het doosje is zwart aan de binnen- en buitenkant, het fluweel is zwart en het logo is prachtig goud. Het doosje is gemaakt van FSC gecertificeerd karton. Nu kun je dus je sieraden in een mooie, verantwoorde verpakking bestellen en ze daar in bewaren. Het is ook prachtig om ze hier in cadeau te doen aan iemand. Het is echt de finishing touch van het sieraad.

Sieradendoosjes Jessica Melis

Marché Hoezee 30 juni 2019

Afgelopen 30 juni was het weer zo ver: De super gezellige Marché Hoezee in de st. Janstraat in Breda. Dit keer stond ik hier samen met mijn moeder en haar verrukkelijke huisgemaakte kruiden boter. Het weer was perfect voor een markt: droog, af en toe zon en 24 graden. We hebben niet alleen onze spullen verkocht, maar ook leuke mensen leren kennen! 

De volgende editie kan ik er (helaas) niet bij zijn omdat ik dan (niet helaas) met mijn vriend naar Maleisië reis. Maar ik raad je zeker aan om alsnog een kijkje te gaan nemen bij de volgende editie! Like hier de Facebook pagina van Marché Hoezee om op de hoogte te blijven en de openingstijden te zien.

Dit was voorlopig weer de laatste markt die ik gepland had staan. Heb je nog een tip voor een leuke markt voor me waarvan je denkt dat mijn producten daar helemaal thuis horen? Dan hoor ik het graag!

Twist and turn

Enkele weken geleden is mijn droom werkelijkheid geworden. Mijn spik-splinter-nieuwe Shimpo Whisper – T draaischijf is namelijk binnen gekomen (!!!) 

Het zal nog eventjes duren voordat ik de potten, schaaltjes en borden kan draaien die ik nu in mijn hoofd al bedacht heb, maar ik zal beloven dat ik veel uurtjes zal besteden aan het leren van de techniek. Dit doe ik nu nog door middel van het boek ‘Handboek Pottenbakken – complete handleiding voor handgevormd keramiek en werken op de draaischijf’ van Kristin Müller. Ik vind dat zij in dit boek heel goed verschillende technieken en werkwijzen uitlegt. Ik heb het boek een tijd geleden bij Keramikos besteld, maar daar verkopen ze het nu niet meer. Je kunt het boek nog wel op Bol.com bestellen. Ook van Youtube filmpjes leer ik erg veel, zoals dit filmpje. Ik kan hier echt uren naar kijken… 

In oktober zal ik helemaal veel gaan leren. Als het goed is ga ik dan 10 dagen naar Jingdezhen, dé porselein hoofdstad van China. Daar zal ik verschillende technieken leren zoals raku stoken, zelf kwasten maken, draaien, carven, schilderen met glazuur en het maken van mallen. Ik zal jullie op de hoogte houden of deze reis inderdaad door gaat. Mijn draai pogingen kun je voorbij zien komen op de story’s van mijn Instagram account

Nieuwe producten!

Samen met mijn lieve moeder heb ik deze super schattige speldenkussens gemaakt. Toen ik namelijk net begon met naaien, had ik nog geen speldenkussen. Mijn spelden zaten allemaal in een klein plastic bakje en ik kon er niet mee werken. Hoe vaak dat al mijn spelden over de vloer gevallen zijn omdat ik per ongeluk het bakje met spelden van de tafel stootte…
Dus toen ik eenmaal kon naaien, maakte ik een speldenkussen van een klein vintage kleedje dat ik op een vlooienmarkt had gekocht en ik vond het zó leuk geworden! 
Een paar jaar later vond ik een aantal van die kleine kleedjes en vond dat ik meer van deze schattige speldenkussens moest maken. Nu zijn ze dus ook beschikbaar voor jullie! Werk veilig en in stijl met een van deze speldenkussens. Ze zijn er al vanaf € 5,- per stuk! Let op: er is maar een beperkt aantal van beschikbaar dus wees er snel bij! Klik hier om het eerste online exemplaar te bewonderen. Je kunt ze ook direct bij mij bestellen.

Vintage speldenkussen

Bedankt voor het lezen van mijn nieuwe blog! Vind je het leuk om maandelijks op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen? Schrijf je dan via onderstaande knop in.  Of ken je iemand die het leuk zou vinden om deze blogs te lezen? Stuur het dan vooral door, want delen is lief <3

Liefs,

Jes ♥