September 2019

Prachtig Maleisië

ArtScience museum Singapore

Singapore lijkt vrij veel op het Westen. Alles is zeer nieuw en schoon, super strak geregeld en hyper modern. Wat het anders maakt dan Europa, is het verrukkelijke eten en de bewoners. In Singapore zijn we in de vrij moderne Sultan moskee geweest. Toen ik een paar jaar geleden naar Istanbul geweest ben zag ik daar eeuwen oude moskeeën. De nieuwere moskee in Singapore greep mij door zijn korte historie minder in zijn macht. Ik denk dat dat over het algemeen hetgeen was waardoor Singapore mij niet enorm aansprak. Het is een vrij nieuwe stad die ontstaan is door zijn goede handelspositie. 

Haji Lane Singapore

Kuala Lumpur heeft me echt verrast. Ik had niet verwacht dat de gebouwen zo inmens hoog zouden zijn. Je voelt je daartussen heel erg klein als je vanaf je balkon op 40 hoog naar de stad kijkt. Op straat merk je er eigenlijk weer heel weinig van. Alle eettentjes laten de stad juist weer persoonlijk aanvoelen. Ook hier hebben we weer heerlijke curry’s en andere soorten streetfood gegeten. De stad is ook heel erg gelaagd. Water, wegen, rails en gebouwen lopen dwars door- en over elkaar. Dit had ik echt nog niet eerder gezien. Wat voor mij ook nieuw was waren de boeddhistische en Chinese tempels. In KL hebben we een prachtig boeddhistisch ritueel uitgevoerd zien worden. De boeddhistische tempels zijn prachtig gekleurd en je kij 

Wat hebben mijn vriend en ik genoten in Maleisië zeg… Het was echt een heerlijke reis. De mensen daar zijn heel erg vriendelijk, het eten was echt verrukkelijk en we hebben prachtige dingen gezien. Als je de instagram story’s een beetje gevolgd hebt, heb je kunnen zien wat we allemaal gedaan hebben. Ik vertel je heel graag alle details van onze reis,  maar ik zal het zakelijk houden en alleen vertellen over de prachtige en inspirerende dingen die we gezien hebben.

Onze reis zag er als volgt uit: Singapore, Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Penang, Perhentians, Taman Negara en weer Kuala Lumpur.

Sultan moskee Singapore

De bevolking is een samenstelling van bestaande culturen, die heel vredig samenleven, maar waardoor ik daar toch een bepaalde historische cultuur miste. Het eten is door de samenstelling van culturen echter ge-wel-dig! We hebben hier kikkerbillen, gefrituurde mango garnalen, patak’s, eend en noodles met dim-sum op. Een straat die ons wel erg aansprak in Singapore was Haji Lane en liep parallel aan de straat van de Sultan moskee. Hier vonden we allerlei hippe cafés, schattige winkels en boetiekjes, gave graffiti  en ‘s avonds was er live muziek. De drankjes zijn er net zo duur als in Nederland, maar we voelden ons thuis in deze straat en kwamen daardoor de dag erna hier zelfs terug. Bij een van de bars waar we zaten hadden ze op elke stoel en kruk een tekst achter op de rugleuning geschreven. Ook de tekst ‘Art should comfort the disturbed & disturb the comfortable’ sprak me erg aan! Zie hiernaast een foto van de tekst die daar op de muur geschreven staat. 

Na Singapore reisden we per bus naar Kuala Lumpur (KL).

Kuala Lumpur

Door onze reis kan het zijn dat je bestelling later verwerkt wordt dan normaal. Natuurlijk neem ik hier contact met je over op als dat het geval is. Houdt hier rekening mee als je bestelling voor een bepaalde datum klaar moet zijn! Vraag eerst de verwachte levertijd op voordat je je bestelling plaatst.

Nu ook oorbellen met clips

Steeds vaker kreeg ik de vraag of het ook mogelijk is om oorbellen met een clip aan de achterkant te bestellen, in plaats van stekers. Daarom heb ik een heel aantal clips besteld en is het vanaf nu dus mogelijk om een nieuw setje oorbellen te laten maken in de stijl die jij mooi vindt, maar dan met clips! Ook heel leuk om cadeau te doen aan iemand die geen gaatjes in haar oren heeft, maar wel graag oorbellen draagt.

Clip oorbellen

Rokin markt Amsterdam 11 augustus 2019

Waar ik van te voren niet over nagedacht had was dat het mogelijk kon zijn dat de hippe Amsterdammers die ik hoopte tegen te komen grotendeels op vakantie waren. Merendeel van de mensen die voorbij liepen waren toeristen die het liefst zo snel mogelijk naar de volgende bezienswaardigheid liepen.

Logisch ook, want dat doe ik zelf ook als ik op reis ben. Meestal kijk ik dan wel naar de kraampjes, maar koop ik niets. Als ik in Maleisië ben zal ik me door deze ervaring anders anders instellen en zal ik wél bij dit soort marktkraampjes kijken of ik een mooi souvenirtje kan kopen van iemand die het zelf gemaakt heeft. Dat is voor het milieu beter en de maker wordt er ook nog eens heel blij van!  Die standaard souvenirs is iedereen toch ook al lang beu? Wie maak je nou blij met het zoveelste grootschalig geproduceerde shotglaasje waar net zo goed ‘Barcelona’ als ‘Thailand’ op kan staan?

Veel collega’s die ik op andere markten tegen kwam vertelden mij dat ik eens op een markt in Amsterdam zou moeten staan, omdat mijn producten daar goed zouden verkopen. Natuurlijk luister ik hier braaf naar en zocht de befaamde Westergasfabriek van Sunday Market op. Helaas viel de zomer editie precies in onze geplande reis, dus dat was helaas geen mogelijkheid. Van dezelfde organisatie kwam ik een andere markt tegen: Rokin, in het centrum van Amsterdam. Ik was er van overtuigd dat dit ook een goede markt moest zijn voor mijn producten.

Helaas bleek dat niet helemaal het geval. De organisatie was top, daar lag het niet aan. Schijnbaar hadden we gewoon pech met de tijd van het jaar en het weer. Het waaide heel hard en af en toe regende het. 

Maar, ik geef de hoop niet op als het om Amsterdam gaat. Ik weet namelijk dat het Amsterdamse publiek mijn producten erg kan waarderen. Op de Rokin markt heb ik namelijk maar een paar producten verkocht en dat was aan Amsterdamse dames. De eerst volgende markt bij Westergasfabriek die op een datum valt waarop ik kan, zal ik dan ook direct boeken. Ik geef de hoop niet op! 

 

Huisnummers: Ze vliegen over de toonbank!

In samenwerking met Hanneke Peters heb ik een unieke bruidssieraden lijn ontworpen. Alle sieraden zijn handgemaakt van porselein en afgewerkt met verguld zilver. 

De lijn is abstracter en moderner dan je van mij gewend bent. Het zijn heel stijlvolle en tijdloze juwelen geworden. Ze zijn verfijnd, elegant en modern, maar bepaalde sieraden zijn ook een beetje romantisch, klassiek of bohemien van stijl. Het maagdelijke wit van het ongeglazuurde porselein en het glanzende, chique goud maken de perfecte combinatie voor een prachtig bruidsjuweel.

Wil je de juwelen in het echt bekijken? Ga dan naar de prachtige bruidswinkel van Hanneke Peters Couture in Breda. Dan kun je direct de mooiste bruidskleding van Breda bewonderen! De lijn is exclusief in deze winkel verkrijgbaar. 

Een uniek exemplaar of setje is ook direct bij ons te bestellen. In overleg met jou maak ik dan jouw perfecte bruidssieraad. Voor het maken van een afspraak kun je contact met me opnemen via info@jessicamelis.com

Porseleinen bruidsoorbellen

Bezoek Hanneke Peters Couture in de Reigerstraat in Breda om deze unieke bruidssieraden lijn te bekijken!

Bijna naar Jingdezhen, China

Voor het boeken van mijn tickets had ik wat gezonde spanning, maar afgelopen woensdag heb ik het dan eindelijk gedaan. Ik heb mijn vliegticket geboekt naar Shanghai!

In oktober reis ik met een aantal andere keramisten, voornamelijk uit regio Delft, naar Jingdezhen in China. Jingdezhen is de geboortestad van het porselein. Hier verwerken ze al meer dan 1000 jaar op zeer traditionele wijze klei tot porseleinen meesterwerken. Je kunt je voorstellen dat ik ontzettend veel zin heb om hier twee weken lang in een traditionele fabriek te gaan werken en allerlei technieken te leren! 

Houdt mijn socials in de gaten om op de hoogte te blijven, misschien ga ik zelfs wel live 😉

Mijn eerst volgende blog nadat ik terug kom uit Jingdezhen zal volledig aan deze reis toegewijd zijn. 

Bedankt voor het lezen van mijn nieuwe blog! Vind je het leuk om maandelijks op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen? Schrijf je dan via onderstaande knop in.  Of ken je iemand die het leuk zou vinden om deze blogs te lezen? Stuur het dan vooral door, want delen is lief <3

Liefs,

Jes ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *