Mei 2020

‘Na het vrij lange reisverslag van China beloof ik dat ik deze nieuwsbrief wat korter zal houden’, schreef ik als eerst in dit blog. Iets meer dan een uur later blijkt dat ik weer heel wat woorden getypt heb. Ik kan er niets aan doen. Vind het gewoon leuk om te schrijven. 

Shoppers!

Ze zitten al een tijdje in het assortiment: shoppers. Dat zijn tassen in een simpele vorm, net als de linnen tasjes van Dille & Kamille. Op de tassen die ik maak zijn oude borduurwerken, haakwerkjes en kleedjes verwerkt. Omdat deze materialen vaak volledig met de hand gemaakt zijn, is de tas altijd uniek. Van elke tas bestaat er dus ook maar 1. De basis van de tas maak ik vaak van spijkerstof, wol of ribstof. Ik probeer hier regelmatig vintage stoffen voor te gebruiken, echter zijn deze vaak lastig te vinden. (Mocht je nog een adresje weten, dan hoor ik het graag!) De tassen zijn super handig als je even de stad in gaat, een terrasje pakt (als dit weer mag), een boodschap moet doen of in het park gaat chillen. 

Op Etsy staan inmiddels al een aantal van deze leuke tassen en ik streef er naar om dit binnenkort uit te breiden. Ook heb ik een hele stapel borduurwerken klaar liggen om tot tassen om te toveren. Mocht je interesse hebben, check dan regelmatig deze website, Etsy en mijn social media om te zien of er nieuwe tassen online staan. 

Speciaal voor jou

Als trouwe nieuwsbrief- en bloglezer krijg je nu 15% korting op alle shoppers in de Etsy shop! Gebruik code 'SPRNGSHPPR20' bij het afrekenen. Wees er snel bij, want op=op en de code is slechts tot en met 31-05-2020 geldig!

Klaprozen

Laatst had ik een bericht op alle social media geplaatst dat ik op zoek was naar klaprozen voor een project. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle reacties! Ik heb ze mede dankzij jullie gevonden en voor een klant van Liefslabel een prachtig huisnummerbord gemaakt. Zij had mij schetsen toegestuurd van hoe zij het huisnummerbord graag wilde hebben, zo lief! En ik denk dat het me aardig gelukt is om het nummerbord te maken zoals zij dit in gedachte had. Zie hieronder het resultaat!

Schets huisnummerbord met klaprozen
Huisnummer 79 met klaprozen

Nieuw op de website: cadeaubonnen. Deze heb ik afgelopen maand toegevoegd aan de website. Leuk om te geven én te krijgen! Ook te besteden aan op maat gemaakte producten. 

De cadeaubon is enkel op deze website te besteden. Na betaling zal de cadeaubon met unieke code per mail gestuurd worden naar het door jou ingevulde e-mail adres. Mocht je het leuker vinden om een papieren cadeaubon te geven, stuur me dan een mailtje! Want papieren cadeaubonnen heb ik ook op voorraad. 

Tegen de stilte

Mensen in mijn omgeving vragen zich vaak af of ik me niet alleen of eenzaam voel als ik thuis werk. Mijn antwoord is dan ‘nee’. Een van mijn remedies tegen eenzaamheid is het luisteren van podcasts. Podcasts kun je luisteren via Spotify, Sonos of podcast apps. Het zijn vaak verhalen, interviews, gesprekken, discussies of informatieve gesproken teksten. Voor mij is het een fijne manier om informatie of amusement tot me te nemen terwijl ik met mijn handen ergens anders mee bezig ben. Dat is wel hoe je het moet doen. Je moet tijdens het luisteren naar de podcast ook écht kunnen luisteren. Ik kan bijvoorbeeld niet een blog zoals deze schrijven en ondertussen naar een podcast luisteren. Goede activiteiten waarbij je naar een podcast kunt luisteren

Echt gebeurd podcast

zijn bijvoorbeeld schoonmaken, tuinieren, zonnen, borduren, haken, breien of wandelen. Zo heb ik tijdens het werken in mijn atelier inmiddels álle afleveringen van de ‘Echt Gebeurd’ podcast geluisterd. Ik raad je aan om deze podcast te gaan luisteren, vooral als je nog niet zo bekend bent met podcasts. De verhalen die verteld worden zijn niet te lang en raken me altijd, of ze nu grappig, droevig of spannend zijn. Vaak zit ik met tranen in mijn ogen te luisteren (niet handig tijdens gedetailleerd werk, maar goed). 

Daarnaast raad ik je aan om de verschillende afleveringen van de Correspondent te luisteren. Dit journalistieke platform gaat dieper in op bepaalde problemen en thema’s. Wat ik aan ‘het nieuws’ vaak vervelend vind is dat ik in bijvoorbeeld oorlog gerelateerde nieuwsberichten de context volledig mis waardoor ik het totaal niet kan plaatsen. Wat de Correspondent doet is uitleggen waaróm die oorlog plaats vindt en hoe de bewoners van dat land dit ervaren. 

Dat is informatie waar ik iets aan heb. Niet dat ik daarmee de oorlog kan voorkomen of oplossen, maar ik kan het in ieder geval beter begrijpen. 

Voornamelijk ben ik fan van ‘Goede gesprekken’ van Lex Bohlmeijer. Ik vind hem een zeer goede journalist die heel goede vragen stelt en echt diep op een onderwerp in durft te gaan. Ook de Rudi & Freddie Show luister ik graag omdat zij bijvoorbeeld onbesproken politieke thema’s aansnijden waar ik zelf ook nog nooit bij stil gestaan had. Bij de Correspondent maken ze ongrijpbare en onbegrijpelijke thema’s begrijpelijk. Zoals klimaatverandering, wereldeconomie, armoede, oorlog en politiek. 

Hopelijk heb ik je zó enthousiast gemaakt, dat je nu mijn blog niet eens meer aan het lezen bent omdat je direct een podcast bent gaan luisteren! Veel luisterplezier en hopelijk verzacht het jouw eenzaamheid ook een beetje ♥

Bedankt voor het lezen van mijn nieuwe blog! Vind je het leuk om maandelijks op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen? Schrijf je dan via onderstaande knop in.  Of ken je iemand die het leuk zou vinden om deze blogs te lezen? Stuur het dan vooral door, want delen is lief <3

Liefs,

Jes ♥