Over

Hoi! Mijn naam is Jessica Melis, noem me maar Jes. Ik ben een gedreven ontwerper, geïnspireerd door materialen en producten uit het verleden. Alle producten die ik verkoop zijn volledig handgemaakt, door mij, in Nederland.

Milieubewust: materialen en producten hergebruiken.

Als ontwerper vind ik het belangrijk om me bezig te houden met milieu bewust ontwerpen. Er zijn nou eenmaal al heel veel mooie materialen en producten gecreëerd in de wereld, dus waarom zou ik hier geen gebruik van maken? 

De meeste materialen of producten die ik gebruik in mijn ontwerpen zijn voor een bepaalde functie gemaakt, maar hebben deze functie verloren of zijn uit de mode geraakt. De materialen worden vaak weggegooid, terwijl ze nog goed bruikbaar zijn voor andere doelen. 

Waar is de liefde voor vintage materialen ontstaan?

Mijn voorliefde voor oude materialen is begonnen bij mijn interieur. Ik vond het in mijn tienerjaren al erg leuk om naar rommelmarkten en kringloopwinkels te gaan. Daar en op marktplaats vond ik meubels en prullaria waar ik mijn hele kamer mee inrichtte. Het was binnen no-time een echte barokke kamer geworden. Ik zocht altijd naar nieuwe spullen en leerde zo ook veel over verschillende kwaliteiten en materialen van de producten die ik zag. Nadat ik afstudeerde aan de kunstacademie heb ik nog even gebruik kunnen maken van de keramiekwerkplaats. Ik nam een aantal van mijn gevonden materialen mee, drukte een oud kanten kleedje af in de klei en zag de potentie. Hier wilde ik mee verder gaan. 

Het eerste kanten kleedje waarmee ik een afdruk in de klei maakte.
Het eerste bord dat ik er mee creëerde.

5 jaar later heb ik heel veel servies en sieraden gemaakt van keramiek met kant afdrukken. Maar ik heb mijn collectie ook uitgebreid, omdat ik meer materialen en producten nieuw leven in wilde blazen, zoals:

  • Hippe shoppers (tassen) met vergeten borduurwerken als afbeelding.
  • Leuke enkelbandjes, armbandjes, chokers, kettingen en andere sieraden van oude fournituren.
  • Keramische sieraden met kant afdrukken zoals kettingen, oorbellen en broches.
  • Gepersonaliseerde keramische naamborden en huisnummerborden met kant afdrukken.
  • Grote kussens, gemaakt van oude Perzische kleedjes.
  • Lampen, gemaakt van oude lampenkappen. Meestal is het oude textiel verwijderd en heb ik de kap omwikkeld met wol.
  • Strik-vormige kettingen, oorbellen en haarclips van oude lederen bekleding.
  • En nog veel meer… Klik op onderstaande link om alle producten in de shop te zien!