Huisnummerbord kopen tips

Wanneer je een huisnummerbord gaat kopen kom je voor vele keuzes te staan, zoals het materiaal, de stijl, kleur en of je je naam op het bord wilt hebben of niet. Daarnaast moet je met een aantal dingen rekening houden, zoals regels en richtlijnen.

Materiaal

Voor een huisnummerbord kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals RVS, plexiglas en emaille. Maar heb je wel eens gedacht aan keramiek? Het voordeel van een keramisch huisnummerbord is dat het volledig aanpasbaar is naar jouw wensen. Zo kun je de volgende aspecten zelf bepalen:

 • Afmetingen van het huisnummerbord
 • Oriëntatie: een horizontaal of verticaal huisnummerbord
 • Kleur. Kies een kleur die bij jou, je woning en je interieur past! De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Je kunt kiezen uit egale kleuren, maar ook kleuren met effecten! Bekijk hier de kleur-keuze-hulp van Jessica Melis.
 • Lettertype. Je kunt kiezen uit álle denkbare lettertypes. Of je nu een huisnummerbord wilt met een strak lettertype, een vintage lettertype of met handgeschreven cijfers, het kan allemaal! Op deze website kun je inspiratie opdoen voor het vinden van lettertype voor jouw huisnummerbord.
 • Bevestiging. Jij mag bepalen of je je nieuwe huisnummerbord wilt bevestigen met de bijgeleverde schroeven of dat je het bord liever op de muur bevestigd met tegellijm of montagekit. Als je het met schroeven wilt bevestigen dan maak ik gaatjes in het huisnummerbord en als je het wilt verlijmen dan maak ik er geen gaatjes in.
Huisnummerbord met gehaakt kleedje in de achtergrond afgedrukt, gemaakt van keramiek. Het rechthoekige bord is horizontaal georiënteerd, is in donker groen geglazuurd en heeft witte cijfers er in 3D op liggen. Huisnummer 17 staat in een luxe lettertype op het bord. De cijfers zijn aan de zijkanten goud geverfd. Er zit op de helft van het bord aan linker- en rechterkant een gat in zodat het opgehangen kan worden met schroeven. Het huisnummerbord is recht van voren gefotografeerd tegen een witte achtergrond.
Huisnummerbord gehaakt kleedje in donker groen, nummer 17.

De stijl

Nog een heel belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden wanneer je een huisnummerbord gaat kopen is dat de stijl bij je past. Niet alleen de kleur, maar ook het type achtergrond zegt iets over jou! Bij Jessica Melis kun je kiezen uit o.a. de volgende stijlen:

 • Vintage huisnummerbord. Deze stijl is voor alle vintage liefhebbers. Bij deze stijl heb je keuze uit veel verschillende soorten prints. Zo heb je de keuze uit bijvoorbeeld ‘Vintage kant‘, ‘Gehaakt kleedje‘, ‘Diagonaal kant‘, ‘Bohemien‘ en ‘Bloemen kant‘. Bekijk hier alle huisnummerborden met achtergrondprints van vintage kant en gehaakte kleedjes.
 • Landelijk huisnummerbord. Deze stijl past bij iedereen die van de natuur houdt. Of je nu van tuinieren houdt, graag wandelingen in de natuur maakt of een heuse urban jungle in je huis gecreëerd hebt! Denk bij deze stijl aan een huisnummerbord met achtergrondprint van planten of een huisnummerbord in de vorm van een monstera blad. Bekijk hier alle opties voor huisnummerbord landelijk.
 • Klassiek huisnummerbord. Houd je meer van strak en modern? Dan past een klassiek huisnummerbord waarschijnlijk goed bij je. Ga bijvoorbeeld voor een ‘Modern rond‘, ‘Industrieel‘, ‘Eenvoudig‘ of ‘Gespikkeld‘ huisnummerbord. Bekijk hier alle producten in de categorie ‘Strak en modern’.
 • Gepersonaliseerd huisnummerbord. Kun je jouw smaak niet onderverdelen in een van bovenstaande categorieën? Bekijk dan hier de pagina over een gepersonaliseerd huisnummerbord. Met keramiek zijn de mogelijkheden eindeloos en ik ga altijd graag een nieuwe uitdaging aan! 

Huisnummerbord met naam

Wil je een huisnummerbord kopen met naam? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jessica Melis maakt er graag een voor je. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Je bepaalt zelf wat je op het huisnummerbord wilt zetten.

 • Huisnummerbord met (familie)naam: laat alle voornamen, alleen de familienaam of je achternaam én voornaam op het huisnummerbord zetten. 
 • Naambord, zonder huisnummer. Heb je al een mooi huisnummerbord, maar zou je ook graag je naam op de gevel willen zetten? Kies dan voor een naambord. Stuur me een foto van je huidige huisnummerbord toe en ik zal ervoor zorgen dat het naambord mooi bij het bestaande huisnummerbord past.
 • Straatnaambord. Is de de straatnaam van jouw woning onduidelijk? Of heeft dit een bepaalde waarde voor je? Zet dan je straatnaam op je huisnummerbord!
 • Huisnaam. Heeft jouw woning een naam, of wil je jouw woning een naam geven? Dan kun je dit met een huisnaambord op de gevel zetten!

De namen kunnen in het bord gegraveerd worden of in 3D, net als de cijfers, op het bord gemaakt worden. De keuze is geheel aan jou!

Vraag via het formulier op deze pagina of per mail jouw offerte op,

Verpakking en duurzaamheid

Wanneer je bij Jessica Melis een keramisch huisnummerbord gaat kopen steun je een kleinschalig, lokaal bedrijf, gerund door een vrouw. Jessica vindt milieu impact en duurzaamheid erg belangrijk en doet er veel aan om haar producten zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en te vervoeren. 

Zo verwerkt ze restmateriaal tot bruikbaar materiaal, stookt ze de keramiek op zonne-energie, zaait ze bloemen en planten voor de productie van de botanische huisnummerborden en gebruikt ze enkel composteerbare, herbruikbare en recyclebare verpakkingsmaterialen.

Veel gestelde vragen

Heel begrijpelijk als je nog wat vragen hebt wanneer je een huisnummerbord gaat kopen. Op de veel gestelde vragen pagina vind je hopelijk antwoord op je vragen. 

Mocht ik op deze pagina niet al je vragen beantwoorden? Aarzel dan niet om je vragen telefonisch of per mail aan me te stellen. 

Telefoonnummer: 06-27861186

E-mail: info@jessicamelis.com

Jessica Melis Handmade
Left Menu Icon