Verkooppunten

Jessica Melis maakt meer producten dan die je op haar website kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan oorbellen, kettingen, serviesgoed, woonaccessoires, tassen en speldenkussens. Allemaal ambachtelijk geproduceerd met een vleugje nostalgie. Deze producten kun je shoppen in onderstaande verkooppunten en tijdens onderstaande evenementen.

Stenen verkooppunten

Todaze conceptstore Geertruidenberg verkooppunt Jessica Melis
Todaze conceptstore in Geertruidenberg, Noord-Brabant
Jaak van Wijck, ijzerwaren winkel aan de Ginnekenweg in Breda verkooppunt Jessica Melis
Jaak van Wijck in Breda

Online verkooppunten

Naast de webshop van Jessica Melis, zijn haar producten ook te vinden in de volgende online webwinkels.

Vierkant oranje logo van Etsy.com verkooppunt Jessica Melis
Online shop op Etsy
Faire logo, zwarte achtergrond met witte letters verkooppunt Jessica Melis
Wholesale shop voor retailers op Faire

Ben je als winkel geïnteresseerd om samen te werken? Dat kan! De producten kunnen per stuk of als wholesale ingekocht worden. Neem per mail of telefonisch contact op voor het maken van een afspraak of bekijk en koop in via Faire

Evenementen

verkooppunten Jessica Melis Etsy market

Tijdens de volgende evenementen kun je nog meer moois van Jessica Melis Handmade bewonderen. 

Is er een bij jou in de buurt? Kom dan gezellig langs om kennis met me te maken!

Aankomende evenementen

Kunst & meer op de Santspuy - verkooppunten Jessica Melis

3 t/m 5 mei 2024, Kunst & meer - Etten-Leur

Na een succesvolle editie in 2023 wordt er dit jaar weer een weekend vol kunst georganiseerd op de Santspuy in Etten-Leur. Er is een kunstroute, een markt met lokale makers (creaplein), er zijn demonstraties, optredens en je kunt er lekker lunchen. Op 3 t/m 5 mei vind je mij op het Creaplein.

Maaseik keramiekmarkt verkooppunten Jessica Melis

30 juni 2024 - Maaseik, België

Op dit prachtige evenement op de markt in Maaseik met internationale uitstraling vindt je een 100-tal keramisten uit binnen- en buitenland. Bezoekers krijgen op vertoon van hun entreeticket (van € 2,-) ook gratis toegang tot Musea Maaseik. Tevens zijn de winkels geopend van 13.30-17 uur en is er sfeervolle animatie op de markt.

Eerdere evenementen

FeelGood Market Eindhoven verkooppunten Jessica Melis

21 April 2024, FeelGood Market - Eindhoven

De Feelgood Market in Eindhoven heeft de afgelopen jaren flink naam gemaakt. Op 21 april ben ik met allerlei zelfgemaakt moois aanwezig op het Ketelhuisplein van het Strijp-S terrein in Eindhoven. Zie ik je daar?

Silex 's-Hertogenbosch verkooppunten Jessica Melis

Pop-up shop Silex - 's Hertogenbosch

Van 5 november t/m 31 december vindt de Pop-up gift shop van Silex plaats. Silex is een groothandel voor keramisten.

FeelGood Market Eindhoven verkooppunten Jessica Melis

FeelGood Market - Eindhoven

Op zondag 17 december 2023 staat Jessica Melis Handmade met haar unieke producten op de beroemde FeelGood Market in Eindhoven. Dit keer vindt het plaats in het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven.

Marche Hoezee 26 november 2023 verkooppunten Jessica Melis

Marche Hoezee - Breda

Marché Hoezee is een bijzondere bazaar met een Frans sausje. Je kunt er ongegeneerd schatzoeken want er is immer voor ieder wat wils: eerlijke producten, locale helden, originele maaksels, frisse ideeën, startende makers en andere vrolijkmakende klanken. Van 11-17 uur in Breda Botanique, aan de Parade/Keizerstraat.

ECHOES OF JINGDEZHEN

Tentoonstelling van diverse kunstenaars 1 sept – 31 okt

In 2019 organiseerde Ellen Rijsdorp samen met Anna Ruiter een excursie voor keramisten naar porseleinstad Jingdezhen. Vijftien keramisten gingen de uitdaging aan en vlogen naar China, om daar tien dagen lang ondergedompeld te worden in het Chinese porselein. Ze volgden er talloze cursussen zoals blauw-wit schilderen, pottenbakken (en droog afdraaien), kerven, stoken in een mini gama oven en glazuren met het heuse Chinese celadon. Ook werden er elke dag uitjes georganiseerd naar o.a. prachtige musea, een student market, een kijkje achter de schermen in de fabrieken, de ghost market, winkels en studio’s van bekende keramisten.

De deelnemers varieerden erg in leeftijd, van halverwege de twintig, tot eind zestig jaar. De een met veel ervaring, de ander met wat minder. Ook heeft iedereen een geheel eigen stijl en benadering van de klei. Ze leerden veel van de reis, maar ook van elkaar. En nog steeds worden er met regelmaat reünies georganiseerd. Dat er een gezamenlijke expositie volgde is dus eigenlijk niet zo vreemd.

De meeste keramisten zullen tijdens de expositie hun gekerfde vaas (waar ze zelfs een liedje op gemaakt hebben tijdens de afscheidsavond; ‘Carving, carving, carving!’) en blauw-wit geschilderde borden tonen. Daarnaast zullen een aantal van deze keramisten ook een paar eigen werkstukken tonen, waarin je mogelijk de overblijfselen van de lessen uit Jingdezhen terugziet.

Benieuwd geworden? Kom dan vanaf 1 september langs bij de galerie van Silex in ’s-Hertogenbosch. En als je nieuwsgierig geworden bent naar de keramisten, kun je via onderstaande links hun websites bekijken.

Nicola WolstenholmeRiëlle BeekmansMonique WillemseEllen PattenierDonnie van BreeIlona SenghoreMarja TholenaarsNoortje MeijerinkEllen Rijsdorp, Anna Ruiter, Audrey Loef, Annette de Vries en Jessica Melis

Galerie Silex, De Meerheuvel 21, NL-5221 EA ’s-Hertogenbosch, +31(0)73-6312528. Open: ma t/m vr 09-17 uur, za 10-16 uur. Van 1 sept – 31 oktober

Sustainability Market - Lange Vijverberg Den Haag - verkooppunten Jessica Melis

Sustainability Market - Lange Vijverberg, Den Haag

Op zondag 11 juni staat Jessica Melis Handmade van 10 - 17 uur op deze gezellige markt midden in het centrum van Den Haag.

FeelGood Market Eindhoven verkooppunten Jessica Melis

FeelGood Market - Eindhoven

Op zondag 16 juli 2023 staat Jessica Melis Handmade met haar unieke producten op de beroemde FeelGood Market in Eindhoven.

Studio Ambacht, Karrenmuseum in Essen, België - verkooppunten Jessica Melis

Studio Ambacht - Essen (BE)

Op zondag 27 augustus 2023 staat Jessica Melis Handmade met haar ambachtelijke producten op de Studio Ambacht markt in Essen, België.

Jessica Melis Handmade
Left Menu Icon